Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi Verildi

Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılması, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak amacıyla hizmet içi eğitim düzenlendi.

Hastanemiz  Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime, Sağlık Bakım  Hizmetler  Müdürü, Kadın Doğum Servisi, Doğum Salonu, Çocuk Servisi ve Yeni doğan Yoğun Bakım Servislerinde görevli sağlık personeli katıldı.

Hastanemiz Kadın Doğum Servisi Ebelerinden Ayberk Asena TELLİ  tarafından düzenlenen eğitimde; anne sütü yararları, emzirmenin özendirilmesi, süt sağma teknikleri, saklama koşulları,      ten tene temas, kanguru  bakımı, gebelere ve emziren annelere danışmanlık becerileri konularında eğitim verildi.
          Eğitimlerimizin amacı gebeler ve anneler olmak üzere tüm halkımızı bu konuda bilinçlendirip, emzirmeyi yaygınlaştırmaktı. Emzirme, bebeklerimize yaşam için en iyi başlangıcı sağlar. Ayrıca anne sağlığının korunmasında  da rol oynar. Bebek Dostu Hastaneler, gebeliğin başlamasından itibaren anne adaylarına anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirme eğitimleri düzenleyen, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmelerini sağlaması hususunda yardımcı olan hastanelerdir.

EĞİTİM2.jpg

EĞİTİM3.jpg